Akdeniz Üniversitesi

Duyurular

İyon Hareketliliği Spektrometresi

Merkezimizde bulunan "İyon Hareketliliği Spektrometresi Cihazı" ile analiz yapılmaya başlanmıştır.

Pestisit Analizleri

Merkezimizde gıda örneklerinde 400 adet Pestisit Etken Maddesi Kütle Spektrometresi cihazları ile analiz edilmektedir.

Element Analizleri

Merkezimizde gıda örneklerinde tekli ve çoklu analiz yöntemleri ile 40 adet element  analizi yapılmaktadır.

GıdaArge

 

Gıda Analizleri


ÜRÜN GRUBU

 ÜRÜN

ANALİZ

  • Tüm Gıdalar;

 

  • Yaş Meyve ve Sebzeler,
  • Kuru/ Kurutulmuş Gıdalar,
  • Yağlı Gıdalar vb.

 

  • üzüm,
  • elma,
  • kiraz,
  • çilek,
  • şeftali,
  • domates,
  • biber,
  • hıyar,
  • patlıcan,
  • nar,
  • muz,
  • limon,
  • soğan,
  • patates,
  • avokado,
  • baklagiller,
  • tahıllar,
  • baharatlar vb.
  • Genel Pestisit Analizleri;

 

  • Organoklorlu Pestisitler,
  • Organofosforlu Pestisitler,
  • Karbamatlı Pestisitler,
  • Ditiyokarbamatlı Pestisitler,
  • Piretiroid Pestisitler,
  • Triazol Gruplu Pestisitler ve benzeri gruplara giren insektisit, fungusit, akarisit, nematosit, rodentisit vb. pestisitler.

 

 

  • Tüm Gıdalar

 

      

  • Kurşun,
  • Kadmiyum,
  • Civa,
  • Arsenik,
  • Bakır,
  • Çinko,
  • Demir,
  • Alüminyum,
  • Kobalt,
  • Krom,
  • Mangan vb.
  • Yaş Meyve ve Sebzeler,
  • Et ve et ürünleri, 
  • Süt ve süt ürünleri
  • üzüm,
  • çilek,
  • domates,
  • hıyar,
  • kabak,
  • marul,
  • brokoli,
  • lahana,
  • soğan,
  • patates,
  • et,
  • süt vb.
  • Nitrit, Nitrat
  • Isıl İşlem Gören Gıdalar
  • Arı Şurubu,
  • Bal,
  • Pekmez,
  • Meyve suyu vb.
  • Hidroksi Metil Furfural Tayini
  • İçecekler
  • Meyveli içecek,
  • gazoz,
  • alkollü içecekler vb.
  • Etanol (Etil Alkol) Tayini
  • Alkollü içecekler

 

  • Metil Alkol Analizi
  • Bal

 

  • C13 Bal saflık Analizi
  • Bal,
  • Meyve Suyu,
  • Pekmez

 

  • C13 / C12 Oran Analizi
  • Bal,
  • Meyve Suyu,
  • Pekmez

 

  • Şeker Bileşenleri Analizi
  • Bal

 

  • Glukoz Tayini
  • Bal

 

  • Naftalin Tayini
  • Tüm Gıdalar

 

  • Bal,
  • Baharat,
  • Kuru Meyve-Sebze
  • Nem Tayini, Su Aktivitesi Tayini (aw)
  • Bitkisel ve Hayvansal Gıdalar
  • bitki ekstraktları,
  • sıvı yağlar,
  • katı yağlar,
  • kayvansal yağlar vb.
  • Yağ Asitleri Kompozisyonu Analizi (C4 – C24 Karbon arası 37 adet Yağ Asiti)
  • Tüm Gıdalar
  • Kırmızı Pul ve Toz Biber,
  • Sumak,
  • Köri,
  • Salça,
  • Şekerleme vb.
  • Gıda Boyar Madde Analizi;
  1. Allura Red,
  2. Amarant,
  3. Azorubin,
  4. Brillant Blue,
  5. Eritrosin,
  6. Indigotine,
  7. Patent Blue,
  8. Ponceau 4R,
  9. Karminik Asit,
  10. Kinolin Yellow,
  11. Sunset Yellow,
  12. Tartrazin,
  13. Sudan I, Sudan II (HPLC), Sudan III, Sudan IV, Sudan Red B, Sudan Black B, Sudan Red VII B, vb.
  • Tüm Gıdalar

 

  • Benzoik Asit ve Tuzlarının Tayini
  • Tüm Gıdalar

 

  • Sorbik Asit ve Tuzlarının Tayini
  • Tüm Gıdalar

 

  • Kükürt dioksit Tayini
  • İşlenmiş Gıdalar
  • Şekerlemeler,
  • Meyve Suları,
  • Gazlı İçecekler,
  • Yoğurt,
  • Krema,
  • Çikolata,
  • Bisküvi vb.
  • Suni Tatlandırıcılar;
  1. Sakkarin,
  2. Acesulfam-K,
  3. Aspartam,
  • Tüm Gıdalar
  • Kahve,
  • Çay,
  • gazlı içecekler,
  • enerji iecekleri vb.
  • Kafein Analizi
  • Tüm Gıdalar
  • Yağlı Kuru Meyveler,
  • Hububat ve Ürünleri, Kurutulmuş Meyveler,
  • İncir,
  • Üzüm,
  • Kayısı,
  • Baharatlar vb.
  • Mikotoksin Analizi;
  1. Aflatoksin B1,B2,G1,G2
  2. Toplam Aflatoksin Analizi,
  3. Aflatoksin M1, M2 Analizi,
  4. Okratoksin A Analizi,
  • Tüm Gıdalar
  • DSC
  • -180 ile 450C aralığında tarama

 

Sayfa Özeti: Gıda Analizleri

Sayfa Açıklaması: Akdeniz Üniversitesi Gıda Güvenliği ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi

Anahtar Kelimeler:



Gıda Güvenliği ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi, Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi, 07059, Merkez, ANTALYA

Tel: 0 242 227 20 57     Faks: 0 242 227 20 58        E-Posta: gidaarge@akdeniz.edu.tr         Web: gidaarge.akdeniz.edu.tr